Kaj je cinkov oksid

Cinkov oksid je oksidiran cink v prahu, ki se nahaja v naravi kot cinkova ruda in katerega je spekter uporabe izjemno širok. Uporablja se v proizvodih v gradbeništvu, v prehrambnih in kozmetičnih izdelkih. Tako kot druge kovine, vključno z železom in elektroliti kot je magnezij, cink lahko prevaja določen električni naboj ki mu zagotavlja posebno vlogo v organizmu.

Cink ima pozitivne učinke na organizem. Dobro deluje na imunski sistem, na prebavni trakt, možgane in kožo. Uporaben je kot pomemben » gradbeni blok« za tvorbo beljakovin, proizvodnjo encimov in dobro presnovo. Cink kot tak najdemo v naravi, cinkov oksid pa nastane ko se cink kemijsko segreje in kombinira z molekulami kisika. Tako dobimo bel, kristalni prah, ki na koži ustvari zaščitni sloj.

Znanstvenikom je leta 2008 uspelo ustvariti delce cinkovega oksida nano- velikosti. To je bil izjemen uspeh, ki je sprožil revolucijo njegove uporabe pri negi kože in uporabo kot zaščitnega sredstva pred soncem ( UV žarki). Zaradi njegove napredne formule, kreme niso več »teške«, mastne, ne puščajo belih sledov na koži in ne mašijo por. To je ključnega pomena pri kreiranju naravnih kozmetičnih proizvodov in zaščitnih krem pred soncem.

Pozitivni učinki cinkovega oksida